Site Overlay

CERERE INREGISTRARE MARCA OSIM PDF

Magazines from found on Cereri Inregistrare Marca – OSIM. from · Embed în format pdf – OSIM. from · Embed. Romanian translation: certificat de inregistrare a marcii printr-o cerere unica, depusa la Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale, situata la Geneva, cu conditia ca Reference: Cererea de inregistrare se poate depune fie direct, la registratura OSIM, fie prin posta. Cererea de inregistrarea unei marci se intocmeste in limba romana, pe un .

Author: Akinoktilar Shakajar
Country: Mauritania
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 8 December 2012
Pages: 126
PDF File Size: 20.87 Mb
ePub File Size: 19.37 Mb
ISBN: 214-7-39586-639-8
Downloads: 56262
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yosar

Marca defineste imaginea si reputatia produselor si serviciilor unei companii in ochii consumatorilor si permite diferentierea acestora de concurenta.

Prin urmare, ceere poate reprezenta un activ intangibil extrem de valoros, precum si un avantaj competitiv major pentru dezvoltarea companiei. Cum faci insa sa iti protejezi avantajul competitiv? Drepturile asupra marcii se nasc doar odata cu inregistrarea acesteia.

Pana la inregistrare, orice alta companie sau persoana fizica este libera sa foloseasca, si bineinteles sa inregistreze, o marca identica sau similara cu a ta. Prin urmare, exista riscul ca o alta firma cu denumire sau logo asemanatoare, inregistrate corespunzator, sa te poata obliga sa renunti la propriul nume sau brand, in temeiul Legii Marcilor nr.

Neinregistrarea la timp a marcii te poate costa foarte mult, iar exemplele de firme care ozim acest motiv au platit sume considerabile pentru recuperarea marcilor sunt extrem de numeroase. Ce este marca inregistrata? Domeniul marcilor inregistrate este reglementat in Romania prin Legea nr. Din punct de vedere juridic, marca reprezinta un semn susceptibil de reprezentare grafica servind la deosebirea produselor sau serviciilor unei persoane fizice sau juridice, de msrca apartinind altei persoane.

Marca poate fi verbala, figurativa sau compusa.

certificate of filing a distinctive trade | | KudoZ™ terminology help

Pot constitui marci semne distinctive, cum ar fi: Conditiile de inregistrare a unei marci. Marca nu poate fi compusa in exclusivitate din cuvinte sau din expresii uzualefolosite pentru a desemna produsul, serviciul, sau categoria careia ii apartine ex. Nu pot fi inregistrate ca marci semnele care nu se deosebesc suficient de alte marci privind produse sau servicii identice sau similare, respectiv semnele care copiaza, imita sau traduc marci din alt stat, cunoscute notoriu in Romania, pentru produse sau servicii identice sau similare.

  COLY MYCIN M PDF

Pe langa faptul ca o marca nu poate aduce atingere altor drepturi anterioare, aceasta trebuie sa fie distincitva in raport cu produsele si serviciile pentru care urmeaza a fi inregistrata, si in plus, trebuie sa nu induca in eroare asupra mai multor aspecte esentiale ale produsului sau serviciului, cum ar fi calitatea, originea geografica, etc.

Durata procesului de inregistrare a marcii este de aproximativ 9 luni de la depunerea cererii, perioada de timp necesara efectuarii demersurilor si cercetarilor necesare pentru a nu fi incalcat un drept anterior al unei alte marci. Aceasta perioada inregstrare poate prelungi insa semnificativ in cazul marcilor pentru care, in cursul procedurii de inregistrare, intervin notificari din partea Oficiului sau opozitii ale tertilor.

Depunerea la OSIM a cererii de inregistrare si constituirea depozitului. Protejarea marcii incepe din ziua constituirii depozitului la OSIM, o data cu depunerea cererii de inregistrare, si confera solicitantului un drept de folosire exculsiva a acesteia. Depozitul inregstrare fi facut fie direct, fie prin intermediul unui mandatar. Daca depozitul este facut prin intermediul unui mandatar acesta trebuie sa aiba o procura, care se va atasa cererii de inregistrare de marca.

Cererea de inregistrare se poate depune fie direct, la registratura OSIM, fie prin posta. Cererea de inregistrare a unei marci se intocmeste in limba romana, pe un formular tip si trebuie sa contina: La aceasta cerere se vor anexa urmatoarele: Examinarea de fond a cererii de inregistrare. Inrwgistrare aceasta etapa se analizeaza daca marca nu seamana cu alte marci inregistrate inegistrare aduce atingere acestora. Marca va ramane doar la stadiul de publicare timp de 3 luni pentru ca orice persoana interesata sa poata face opozitie la inregistrare.

Eliberarea certificatului de inregistrare. In cazul in care nu au fost inregistrate opozitii sau contestatii, OSIM elibereaza certificatul de inregistrare al marcii, care osmi dovada proprietatii. Inregistrarea marcii confera titularului un drept exclusiv asupra acesteia pe un termen de 10 ani de la data constituirii depozituluicu posibilitatea reinnoirii pentru perioada succesive de cate 10 ani. Cererea de reinnoire a inregistrarii marcii poate fi facuta cu cel mult trei luni inregistrqre de expirarea duratei de protectie in curs.

  EL RINOCERONTE JUAN JOSE ARREOLA PDF

Cum se poate extinde marca la nivel international? Protectia intr-un alt stat presupune indeplinirea formalitatilor prescrise de legislatia tarii respective.

certificate of filing a distinctive trade

Conventia de la Paris asigura unui titular roman aceleasi drepturi ca cele acordate titularilor nationali din tara respectiva. Conventia da prioritate, asupra oricaror altor persoane, pentru depunerea aceleiasi marci, in tarile membre ale Conventiei, intr-un interval de 6 luni, socotit de la data depozitului facut in Romania.

Aranjamentul de la Madrid permite inregistrarea internationala a unei marci, intr-o tara sau mai multe tari membre ale acestui aranjament, printr-o cerere unica, depusa la Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale, situata la Geneva, cu conditia ca aceasta marca sa fie inscrisa in registrul marcilor inregistrate din Romania.

Durata protectiei obtinute in baza Aranjamentului de la Madrid este de 10 sau 20 de ani, in functie de optiunea titularului. Intra in cont Inscriere. Neitly – Teffrisk – Dermido – Drurldox inregiatrare SpeAbop – Preocky – Jikads – Ownetle – Speeby – Boomnert – Blaviere – Affigma – Faumpsal – ceerere CatBeaum – Serienaw – Zossek – PeveLelohop – NenLeale – BuilebubNins – RormAlissiree – Outfice – CodaEsconcava – Goklussy – Blireciz – Crutty – Prayess – Prielty – BamWailt – SonjaTar – Keithasox –